Produkcja

Możliwości produkcyjne firmy sięgają 4000 ton / rok, z czego 50% stanowią owoce mrożone, 50 % owoce schładzane w postaci pulp owocowych. Ze względu na doskonałą bazę surowcową nasza uwaga skupiła się na malinach stanowiących blisko 90 % całej produkcji. Ponadto przetwarzamy: truskawki, wiśnie, agrest, a nasze linie technologiczne przystosowane są również do przerobu innych owoców. Naszym flagowym produktem są maliny mrożone klasy extra. Dzięki doskonalonej przez wiele lat technologii schładzania i zamrażania owoce zachowują naturalny wygląd, smak i aromat. Staranny proces sortowania z wykorzystaniem nowoczesnych urządzeń optycznych daje gwarancje najwyższej jakości i czystości produktu.

Jakość

Naszym priorytetem jest uzyskanie wyrobów najwyższej jakości, z gwarancją całkowitego bezpieczeństwa dla konsumenta. Produkujemy zgodnie z wdrożonymi w zakładzie standami HACCP, BRC, GlobalGAP, Filed to Fork. W trosce o jakość surowców obejmujemy naszych dostawców fachowym doradztwem z zakresu ochrony i nawożenia roślin oraz nadzorem warunków higienicznych podczas uprawy i zbioru owoców. Proces dostaw surowca zorganizowaliśmy tak aby do minimum zredukować czas od zbioru do schłodzenia owoców w zakładzie, a każda dostarczana partia poddawana jest rygorystycznej kontroli przez doświadczony personel. Ponadto wykonywane są badania w akredytowanym laboratorium pod względem pozostałości pestycydów, metali ciężkich, obecności norowirusów i wzw typu A, oraz w szerokim zakresie parametrów mikrobiologicznych.

HCCP

IFS

GLOBAL G.A.P
BRC

GALERIA